en                                                                                                                                  

Elipszis-rajzfilm1-RO copy 

 elip1-RO copy

elip2-RO copy

Brokeri de timp

elip3-RO copy

elip4-RO copy

elip5-RO copy

elip6-RO copy

elip7-RO copy

Inapoi copy

 

fej11 Știri, noutăți  

 

Platforma Sistemului Băncii Timpului este lansată, 9 iulie 2015.

Din data de  9 iulie 2015 se pot face înregistrările on-line. Ele se pot face în versiunea maghiară a site-ului. Citiți textul Comunicatului de presă, dat publicității cu ocazia evenimentului festiv de lansare.

 

idobank rendszer felavatasa 01  idobank rendszer felavatasa 14  idobank rendszer felavatasa 18

 

Brokerii de Timp sunt pregătiți pentru apropiata lansare al Sistemului Băncii Timpului, 29 iunie 2015

 

 Ne despart numai câteva zile de la acel moment, când lansăm aceea platformă, cu ajutorul căreia se creează în sfârșit posibilitatea, ca oamenii să poată adera și să înceapă oferirea și primirea de munci/servicii.

 Unul dintre atribuțiile Brokerilor de Timp este să oferă informații și îndrumări acelora, care nu înțeleg foarte bine Banca Timpului, respectiv să ofere asistență acelorar, care nu se pot adera și nu-și pot administra singuri contul lor.

 Idogazdak01 resizeIdogazdak02 resize

Tocmai de aceea am făcut posibil, ca în cadrul unei sesiuni de pregătire să facă cunoștință și să înțeleagă concepția funcționării. Pe parcursul sesiunii s-au formulat numeroase întrebări și propuneri, prin care am primit un ajutor prețios pentru perfecționarea Sistemului.

Prin urmare recomandăm tuturor celor interesați, să-i contacteze cu încredere. Lista de contact este accesibilă pe site-ul nostru.Idogazdak03 resize

 

Am avut ce învăța de la reprezentanții TimeBank Romania,  7 iunie 2015

 Trening Time Bank 01 Trening Time Bank 08 

În perioada 6-7 iunie i-am avut ca oaspeți pe distinșii reprezentanți ai TimeBank Romania.

Ideea demarării TimeBank de către Ioana Roxana-Zamfir s-a născut pe vremea studenției, când fondatoarea a dorit să învețe portugheza, însă a găsit cu greu pe cineva care să o ajute și nici prețurile nu erau prea convenabile. S-a gândit atunci, ce ar fi să conceapă un sistem, în care de exemplu ea să ia ore gratuite de portugheză și să ofere în schimb ore de engleză altcuiva. Ca website developer s-a apucat, împreună cu alți colegi, să dezvolte acel sistem, în care ofertele și cererile din domeniul învățârii să se regăsească.

Acest sistem inițial s-a dezvoltat vertiginos, ajungând la peste 1000 de utilizatori, mai ales în București și Iași, majoritatea membrilor fiind studenți și elevi.

 Trening Time Bank 06

Pe parcursul celor două zile ale acestui workshop, la care au participat și Brokerii noștrii de Timp am putut descoperi multe asemănări ale celor două Sisteme. De asemenea am primit sfaturi valoroase și îndemnuri în privința lansării Băncii Timpului în Regiunea Odorhei.

 Calde mulțumiri!

 Time is the new money!

timebank.ro

Căutăm Brokeri de Timp!28 ianuarie 2015

Aceste persoane sunt acei voluntarii Sprijinitori, care pe parcursul activității lor asigură informare, consiliere și asistență persoanelor, care se li se adresează în domeniul Băncii Timpului. Aceste persoane provin din teritoriul Regiunii Odorhei. Așteptăm și candidatura Ta!

Am încheiat primul tur al întâlnirilor comunitare, 1 noiembrie 2014

 

Cu ocazia acestor vizite am participat la 23 de întâlniri Comunitare în satele Regiunii Odorhei, respectiv am informat publicul din Odorheiu Secuiesc cu ocazia Festivalului Fructelor din Regiunea Odorhei.

În cadrul acestor evenimente participanții au completat chestionare, din care printre altele am putut afla care sunt activitățile pe care le-ar oferi și le-ar solicita în cadrul Sistemului Băncii Timpului. Răspunsurile au atins domenii de activități foarte variate, incluzând multe feluri de munci și servicii.

Gyumolcsfesztival Idobank 09  Gyumolcsfesztival Idobank 19  Gyumolcsfesztival Idobank 21

Am participat la Festivalul „Juhé”, 4 octombrie 2014

Echipa proiectului Băncii Timpului a fost invitat să participe la Festivalul Juhé” (Festivalul Oilor), organizat în localitatea Porumbeni Mari din județul Harghita. Este un festival care atrage un public numeros, reprezentând deci un bun prilej să prezentăm concepția Fundației Civitas și să stabilim noi relații de colaborare.

Juhé1 resize  Juhé2 resize

Banca Timpului prezentă la Festivalul Fructelor din Regiunea Odorhei, 22 septembrie 2014

 

Festivalul Fructelor din Regiunea Odorhei constituie în fiecare an un bun prilej pentru Fundația Civitas ca să-și prezinte diversele activități și proiectele demarate de curând în fața numeroșilor vizitatori ai Festivalului. Iată că la Ediția VI. ne-am putut prezenta și cu această nouă inițiativă, Banca Timpului fiind prezentată într-un cort separat.

Cu ajutorul unor voluntari entuziaști am creat posibilitatea vizitatorilor să cunoască cât mai multe detalii privind concepția, respectiv posibilitățile de aderare. Cu ajutorul completării unui chestionar ei au avut și posibilitatea exprimării opiniilor legate de Banca Timpului, mai mult: să formuleze ce ar putea Oferi și ce ar Solicita de la acest sistem. www,festivalulfructelor.ro.ro

gyumolcsfesztival idobank 18 resize   gyumolcsfesztival idobank 01 resize 

 

 

 

Au avut loc primele întâlniri Comunitare, 30 iulie 2014

 

Fundația Civitas și-a propus să poarte cu el Proiectul Băncii Timpului în comunitățile din Regiunea Odorhei, echipa de proiect întâlnindu-se și fizic cu potențialii membrii ai Sistemului. De aceea s-a angajat într-un efort maratonic, dorind să participe la cel puțin o întâlnire comunitară, organizată în fiecare din cele 23 de comune din regiune. Primele stații ale acestui itinerar au fost localitățile Mugeni, Chinușu și Dârjiu.

bogoz2 resize   kenos2 resize   szekelyderzs1 resize

 

Conferința de presă de lansare al proiectului, 25 iunie 2014

 

Sediul Fundației Civitas a găzduit conferința de presă de lansare al proiectului Băncii Timpului. Principalele aspecte ale proiectului, de implementat în 23 de luni, au fost prezentate reprezentanților mass media de către Orbán Árpád – directorul regional al Fundației, Kulcsár Orsolya – manager de proiect și Kis Zoltán - asistent de proiect. Găsiți AICI Comunicatul de presă dat publicității cu această ocazie.

sajtotajekoztato idobank2 resize   sajtotajekoztato idobank3 resize